Pankreas Tümörü Tedavisi Var Mıdır?

Pankreas Tümörü Tedavisi Var Mıdır?

Pankreas tümörü ilerleyen safhalara gelmeden tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Belirtilerin doğru şekilde belirlenmesi ve ilerlemeden önce fark edilmesi gerekir. İlerlemeden önce fark edilen tümörler daha kolay bir şekilde tedavi edilebilmektedir. O nedenle belirtileri hissettiğiniz anda bir uzman ile görüşme sağlamalısınız. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Pankreas Tümörü Belirtileri Nelerdir?

Kanser hastalıkları genel olarak genetik bozukluklardan kaynaklanmaktadır. Net bir şekilde neden oluştukları bilinmemektedir. Üstelik pankreas tümörleri çok ilerleyen safhalara kadar belirlenememektedir. Bu nedenle de çeşitli sıkıntılar ortaya çıkabilmektedir. Çok ilerleyen durumlarda tedavi daha zorlayıcı olabilir. O nedenle hissedilecek olan ufak belirtilerde bile doktora gitmek önceden tanı konulması açısından önem taşır. Pankreas tümörü belirtileri arasında ilk olarak kilo kayıpları ve iştah kaybı gelmektedir. İştah kaybı çok fazla olur ve kişiler kendilerini sürekli yorgun hissederler. Pankreasta bulunan tümör nedeni ile safra yolunda tıkanıklık oluşabilir ve karaciğer sıvı ile dolar. Bu durumda da kişilerde sarılık belirtileri oluşabilir. İdrar renginde değişme meydana gelebilir. Ciltte kaşıntı ve rahatsızlık boyutuna varan kaşınma hissi ortaya çıkabilir. Kan şekeri hastalığı da beraberinde ortaya çıkabilir. Erken tanı için gerekli olabilecek muayeneler günümüzde çok fazla gelişmediği ve yöntem bulunmadığı için erken tanı şansı çok düşüktür. Aynı zamanda oluşmasında risk faktörü olarak sayılabilecek net bulgu olmamakla birlikte tütün ve alkol kullanımı riski yükseltmektedir.

Pankreas Tümörü Nasıl Tedavi Edilir?


Tümörün boyutları göz önünde bulundurularak ve farkı organlara sıçrama durumu incelenerek bir tedavi yöntemi belirlenir. Cerrahi müdahale gerekebilir ya da kemoterapi yöntemi tercih edilebilir. Uzman bir doktor ile görüşerek en doğru tedavi yönteminin belirlenmesi gerekir.